ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Свинско конфи с глазирани ябълки

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • свински котлети - 8 броя
  • краве масло - 340 г
  • свинска мас - 200 г
  • чесън - 4 скилидки
  • розмарин - 4 стръка
  • звезден анасон - 4 броя
  • дафинов лист - 4 броя
  • бахар на зърна - 8 броя
  • мащерка - 7 стръка
  • зелена ябълка - 3 броя
  • червена ябълка - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • маслиново масло - 2 с. л.
  • кафява захар - 50 г
  • мед - 100 г
  • ябълково вино (сайдер) - 330 мл
  • телешки бульон - 200 мл

1. 300 г от маслото се разтопяват на бавен огън и пяната се отстранява.

2. В съд за печене последователно се добавят свинската мас, пречистеното масло, смачканите скилидки чесън, 2 стръка розмарин, 2 броя звезден анасон, дафиновите листа, 3 зърна бахар и 3 стръка мащерка.

3. Свинските котлети се почистват от мазнините, които се наситняват и се посоляват. Оставят се настрана.

4. Котлетите се слагат в съда и се пекат в загрята на 130 градуса фурна за 80 минути.

5. Двата вида ябълки се нарязват на лодки с дебелина от около 2 см.

6. Изрязаната мазнина от котлетите се запържва в маслиново масло, добавят се наситненият лук, ябълките, 2 стръка розмарин и останалият звезден анасон. Налива се ябълковият сайдър, грубо стритият черен пипер, телешкият бульон и кафявата захар. Сипва се медът, нарязано на кубчета масло (40 г), посолява се и се подправя с останалата мащерка.

7. Котлетите се сервират с глазираните ябълки.

Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium