ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Свинско филе с кокос върху басмати с манго сос

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • свинско бонфиле - 2 броя
  • ориз „Басмати“ - 200 г
  • кокосово мляко - 200 мл
  • кокосови стърготини - 200 г
  • куркума - 1 ч. л.
  • джинджифил - 20 г
  • целина - 80 г
  • тиквички - 80 г
  • моркови - 80 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • сол - 5 г
  • настъргана кора от лайм - 1 брой
  • соев сос - 100 мл
  • сос от стриди - 80 мл
  • сос сладко чили - 80 мл
  • царевично нишесте - 80 г
  • олио - 1 л
  • сладко-кисел сос - 50 мл

1. В тендежера се сипват 200 мл вода, оризът, кокосовото мляко и куркумата. След като заври, огънят се намалява до минимум и към ориза се прибавят нарязаните на малки кубчета джинджифил, целина, тиквичка и морков.

2. Готви се около 10–12 минути, докато оризът поеме течността. Посолява се и се прибавя кората от лайм и наситнени пера пресен лук.

3. Свинското бонфиле се нарязва на тънко и се маринова със соевия сос, сладкото чили и соса от стриди. Оставя се в хладилник за 30 минути. Маринованото филе се овалва в смес от кокосовите стърготини и царевичното нишесте. Пържи се до златисто в силно загрятото олио, за около 4-5 минути. След това се отцежда върху кухненска хартия.

4. Свинското филе се глазира в загрят тиган с малко мазнина, сладко-киселия сос и наситенен пресен лук. Сервира се, като в чиния се слага оформен с лъжица ориз и върху него се разпределят свинските филета. Гарнира се с тънки резени лайм и се поръсва с черен сусам.

Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Ориз „Басмати“ BILLA
Ориз „Басмати“ BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium