ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Суфле с кашкавал и чубрица

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 броя
  • смлян кимион - 0.5 ч. л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • чубрица - 0.5 ч. л.
  • кашкавал - 100 г

1. Бешамелът се приготвя като маслото се разтопява на слаб огън и в него се запържва брашното. Добавя се затопленото прясно мляко и се бърка непрекъснато, докато сосът се сгъсти.

2. Прибавят се кимионът, индийското орехче, чубрицата и кашкавалът, докато сосът е още топъл.

3. Жълтъците се отделят от белтъците и се добавят към вече охладената смес. Белтъците се разбиват до мека пяна и се смесват внимателно с останалите продукти.

4. Получената смес се разпределя в намазани с масло и поръсени с галета купички, като трябва да достига малко над средата. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 11 минути.

5. Суфлето се поднася с микс от зелени салати, овкусени с маслиново масло, лимон и сол.

Фермерски кашкавал от краве мляко BILLA Premium
Фермерски кашкавал от краве мляко BILLA Premium
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA