ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Тарт с маскарпоне и праскови

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • брашно - 360 г
  • пудра захар - 110 г
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 2 броя
  • краве масло - 115 г
  • ванилова есенция - 1 брой
  • сирене „Маскарпоне” - 300 г
  • подсладено кондензирано мляко - 4 с. л.
  • ванилов екстракт - 1 ч. л.
  • лимон - 1 брой
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • сладко от праскови - 4 с. л.

1. Брашното, пудрата захар и солта се пресяват в купа и се добавя студеното масло, нарязано на малки кубчета. Претриват се с ръце, така че да се получат трохи. Яйцата (на стайна температура) се разбиват и се сипват при трохите. Добавя се и ванилията и тестото се оформя на топка. Завива се плътно с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 1 час.

2. Охладеното тесто се разточва и с него се покриват дъното и стените на форма за тарт. Притиска се добре, дъното се надупчва с вилица и формата се прибира за 15 минути в хладилник. След като се извади от хладилника се покрива с хартия за печене, върху която се сипва леща, за да не се надига тестото. Слага се в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. След това лещата се отстранява и тестото се допича до златисто. Изважда се, оставя се да се охлади напълно и се намазва с тънък слой сладко от праскови.

3. Сладкарската сметана се разбива, към нея се добавя сиренето “Маскарпоне”, кондензираното мляко, ваниловият екстракт и лимоновата кора и се разбива отново. Кремът се разпределя върху тарта, като една част се оставя за декорация.

4. Прасковите се нарязват на тънки филийки и се подреждат спираловидно върху крема. Глазират се със сладко от праскови.

5. Останалият крем се прехвърля в пош и тартът се декорира с него и филирани бадеми. Украсява се с листа прясна мента.