ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Торта „Павлова“ с горски плодове и карамелен (тофи) сос

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • вода - 65 мл
  • захар - 240 г
  • белтък - 150 г
  • пудра захар - 170 г
  • лимон - 1.5 брой
  • сирене „Маскарпоне” - 300 г
  • крем сирене - 300 г
  • сметана - 400 мл
  • бял шоколад - 100 г
  • кафява захар - 200 г
  • краве масло - 30 г
  • портокалов ликьор - 30 мл
  • сол - 1 щипка
  • горски плодове (ягоди, боровинки) - 500 г
  • белен шамфъстък - 50 г

1. В касерола се смесват водата и захрата. Приготвя се захарен сироп, като се нагрява, докато температурата му не достигне 118 градуса. В миксер разбиваме белтъците и
120 г от пудрата захар на средни обороти. Захарният сироп се сипва на тънка струйка
при непрекъснато разбиване на белтъците.

2. След като се разбият на твърд сняг се добавя настърганата кора от 1 лимон към тях и се изсипва в пош. Върху хартия за печене, поставена върху тава, се очертават размерите на желаната торта. С поша се изстисква целувчената смес в очертанията. Суши се във фурна на 90 градуса около 4 часа. След това целувчените блатове се охлаждат.

3. Белият шоколад се разтопява на водна баня. В подходяща купа се смесват
маскарпонето, крема сиренето, половината сметана, останалата пудра захар и настърганата кора от половин лимон до получаването на хомогенен крем. Към него се добавя разтопеният бял шоколад и се разбърква добре.

4. В касерола се разтопяват кафявата захар и маслото. Прибавя се портокаловият ликьор, щипка сол и на тънка струйка при непрекъснато бъркане се налива останалата сметана.
Готовия сос се охлажда.

5. Торта се подрежда като се започва с целувчен блат, който се намазва с крема, подреждат се нарязаните вече плодове и шам-фъстъка. Така се редят четирите целувчени блатове и кремът. Накрая се тортата се декорира с плодове и карамелен сос.

Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA