КАТЕГОРИЯ
РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. В касерола се смесват водата и захрата. Приготвя се захарен сироп, като се нагрява, докато температурата му не достигне 118 градуса. В миксер разбиваме белтъците и
120 г от пудрата захар на средни обороти. Захарният сироп се сипва на тънка струйка
при непрекъснато разбиване на белтъците.
2. След като се разбият на твърд сняг се добавя настърганата кора от 1 лимон към тях и се изсипва в пош. Върху хартия за печене, поставена върху тава, се очертават размерите на желаната торта. С поша се изстисква целувчената смес в очертанията. Суши се във фурна на 90 градуса около 4 часа. След това целувчените блатове се охлаждат.
3. Белият шоколад се разтопява на водна баня. В подходяща купа се смесват
маскарпонето, крема сиренето, половината сметана, останалата пудра захар и настърганата кора от половин лимон до получаването на хомогенен крем. Към него се добавя разтопеният бял шоколад и се разбърква добре.
4. В касерола се разтопяват кафявата захар и маслото. Прибавя се портокаловият ликьор, щипка сол и на тънка струйка при непрекъснато бъркане се налива останалата сметана.
Готовия сос се охлажда.
5. Торта се подрежда като се започва с целувчен блат, който се намазва с крема, подреждат се нарязаните вече плодове и шам-фъстъка. Така се редят четирите целувчени блатове и кремът. Накрая се тортата се декорира с плодове и карамелен сос.