ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Филе от лаврак с провансалска леща

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • филета от лаврак - 4 броя
  • черна леща белуга - 200 г
  • чесън - 4 скилидки
  • шалот - 4 броя
  • розмарин - 5 стръка
  • мащерка - 5 стръка
  • домат - 1 брой
  • сол - 10 г
  • доматен сок - 200 мл
  • маслиново масло - 100 мл
  • бяло вино - 200 мл
  • краве масло - 20 г
  • сметана - 100 мл
  • див лук - 15 г
  • лайм - 1 брой
  • дафинов лист - 1 брой
  • бахар на зърна - 4 броя
  • черен пипер на зърна - 4 броя
  • праз - 1 лист
  • морков - 50 г
  • глава целина - 50 г

1. Лещата се сварява за около 20 минути заедно с букет „Гарни“, приготвен от дафинов лист, 2 стръка мащерка, парче целина, парче морков, бахар, черен пипер и праз лук за завиване. 

2. Наситнените чесън и лук шалот се запържват в 30 мл маслиново масло заедно с мащерката и розмарина.

3. Прибавя се лещата, доматът, нарязан на кубчета, доматеният сок, посолява се и се готви 3-5 минути.

4. Виното се редуцира до 30 мл. В касерола се смесват редуцираното вино и сметаната, и след като кипне, се отстранява от котлона.

5. Прибавя се студеното масло и се бърка до получването на гъст сос. Овкусява се със сок от лайм, див лук и сол.

6. Филетата лаврак се прорязват от страната на кожата внимателно и се посоляват. Пекат се в горещ тиган, с малко маслиново масло със скилидка чесън и стръкче мащерка.

7. Лещата се сервира в ринг, около нея се сипва сос, а отгоре се поставя филето. Гарнира се с див лук.

Домати Passata Classica BILLA
Домати Passata Classica BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium