ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Ципура със зеленчуци в кора от тесто

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • ципура - 2 броя
  • тиквички - 100 г
  • моркови - 100 г
  • пащърнак - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 0.5 връзка
  • спанак - 400 г
  • бутертесто - 2 листа
  • краве масло - 60 г
  • жълтък - 2 броя
  • бекон - 200 г
  • фенел - 1 глава
  • лимон - 1 брой
  • чери домати - 200 г
  • маслиново масло - 100 мл
  • сол - 10 г

1. Тиквичката, морковът и пащърнакът се нарязват на жулиени. Чесънът и копърът се наситняват и заедно със спанака се задушават в маслиновото и кравето масло.

2. Бутертестото се разстила върху набрашнена повърхност и се разточва леко. Намазва се с жълтък и се нарежда беконът. Върху него се поставя почистеното от кожата и костите филе от ципура. Посолява се и отгоре се разстила отцеденият и наситнен сотиран спанак. Следват жулиените от зеленчуци, другото филе от ципура, и отново бекон.

3. Тестото се завива и се изрязва във формата на риба. Намазва се с жълтък и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 25 минути в тава, покрита с пергаментова хартия.

4. Реже се на порции и се сервира със салата от фенел, овкусена с лимон, копър, сол и чери домати.

Прясно бутертесто 275 г BILLA
Прясно бутертесто 275 г BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Бекон слайс BILLA
Бекон слайс BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA