ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Чийзкейк с горски плодове и хрупкаво корни

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • краве масло - 105 г
  • мед - 15 г
  • канела - 5 г
  • кафява захар - 105 г
  • овесени ядки - 105 г
  • слънчогледови семки - 40 г
  • сусам - 60 г
  • нарязани лешници - 60 г
  • кокосови стърготини - 60 г
  • крем сирене - 300 г
  • сирене „Маскарпоне” - 90 г
  • заквасена сметана - 30 г
  • животинска сметана - 120 г
  • бял шоколад - 190 г
  • горски плодове (къпини, френско грозде) - 150 г
  • захар - 80 г
  • нарязани шамфъстъци - 20 г

1. Маслото за основата се разтопява, към него се добавят кафявата захар, канелата и меда. Към получената смес се слагат овесените ядки, слънчогледовите семки, сусамът, натрошените лешници, кокосовите стърготини.

2. Получената смес се разстила на тънко върху хартия за печене. Пече се за 25 минути в предварително загрята на 140 градуса фурна. Изважда се, нарязва се на правоъгълници и се оставя да се охлади.

3. Заквасената сметана за крема се смесва с крем сиренето, маскарпонето, разтопения бял шоколад и сметаната. Разбърква се до хомогенизиране. Сместа се прехвърля в пош. Охлажда се в хладилник.

4. В касерола се смесват плодовете и захарта и се варят около 5 минути. Готовата смес се пасира и се прецежда през фина цедка. Половината от кулито се заделя настрана, а останалото се изсипва в подходящ съд и се замразява във фризер.

5. Охладеният крем се сипва с помощта на пош до половината в силиконова форма с правоъгълни отделения. Върху него се поставя нарязаното замразено кули и се покрива отново с крем. Заглажда се с помощта на шпатула. Замразява се за 2 часа. Изважда се от формичката, сервира се в чиния и се гарнира с отделеното кули, натрошен шамфъстък и листенца мента.

Шамфъстък BILLA
Шамфъстък BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Сурови лешници BILLA
Сурови лешници BILLA