ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Яхния с език и телешко шкембе

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • телешко шкембе - 1 брой
  • телешки език - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • червен лук - 1 глава
  • праз - 5 стръка
  • морков - 3 броя
  • целина - 1 глава
  • сушена люта чушка - 1 брой
  • дафинов лист - 3 броя
  • бахар на зърна - 6 броя
  • черен пипер на зърна - 10 броя
  • магданоз - 2 връзки
  • девесил - 1 ч. л.
  • чесън - 2 скилидки
  • маслиново масло - 50 мл
  • пушен червен пипер - 1 с. л.
  • домат - 1 брой
  • чубрица - 1 ч. л.
  • филии селски хляб - 4 броя
  • готварска сметана - 100 мл
  • хрян (паста) - 2 ч. л.

1. Двата вида лук се почистват и се нарязват на четири. Единият стрък праз се реже на големи парчета, морковите също. Едната глава целина се обелва и също се нарязва на едри парчета. Зеленчуците се запичат на сух тиган.

2. В голяма тенджера под налягане се слагат сухата люта чушка, бахарът, зърната черен пипер, едната връзка магданоз, шкембето, езикът, девесилът, запечените зеленчуци и се посолява. Сипва се вода, тенджерата се затваря и всичко се вари около 2 часа.

3. Месото се изважда, зеленчуците, заедно с един черпак от бульона, се смилат в блендер. Езикът се нарязва на филии, а шкембето на квадратни парчета.

4. Останалият праз се реже на кръгчета, целината – на малки кубчета, а чеснът – на тънки филийки. Запържват се в маслиново масло, докато омекнат. Посоляват се.

5. Добавят се шкембето и езикът и се оставят да се запържат леко. Поръсва се с пушен червен пипер и люто чили, добавя се нарязаният на кубчета домат и част от втората връзка наситненен магданоз. Изсипва се зеленчуковото пюре, налива се бульонът от варенето на месото, подправя се с чубрицата и ястието се вари около 15 минути.

6. Когато стане готова, яхнията се поръсва с останалия магданоз.

7. Хлябът се запича на грил тиган.

8. Сметаната се разбива и се посолява. Овкусява се с пастата от хрян и настъргана лимонова кора на вкус. Сместа се прехвърля в пош и филийките се декорират. Отгоре се украсява с магданоз и се напръсква с малко маслиново масло.

9. По желание яхнията се поднася с люта чушка.

 

Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium