ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Зелена салата с репички и цедено мляко

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • зелена салата - 1 брой
  • пресен чесън - 2 стръка
  • пресен лук - 1 връзка
  • репички - 1 връзка
  • краставица - 1 брой
  • цедено кисело мляко - 200 г
  • олио - 30 мл
  • бял винен оцет - 15 мл

1. Зелената салата, пресният лук и чесън се режат на ситно, а обелената краставица и репичките – на кубчета.

2. Смесват се в голяма купа, овкусяват се със сол, олио и оцет. Разбъркват се.

3. Салатата се гарнира с цеденото мляко. Поднася се веднага, по желание с накълцани сурови орехи.

Винен оцет бял BILLA
Винен оцет бял BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium