ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Зудълс – нудълс с тиквички

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • тиквички - 800 г
  • орехи - 80 г
  • пресен босилек - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • маслиново масло - 100 мл
  • лимонов сок - 2 с. л.
  • сол - 1 щипка
  • прясно смлян черен пипер - 1 щипка
  • чери домати - 300 г
  • сирене „Моцарела“ - 300 г

1. Тиквичките се почистват и с помощта на спиралайзер се нарязват на тънки ленти като спагети. Поставят се в голяма купа.

2. В кухненски робот се слагат орехите, босилекът, чесънът и маслиновото масло, и се всичко се смила до фина консистенция. Прибавят се солта, черният пипер и лимоновият сок и се разбърква. Нудълсите от тиквички се поливат с пестото.

3. Доматите и моцарелата се режат на кубчета, прибавят се в купата при тиквичките с пестото, и всичко се разбърква добре. При необходимост ястието се овкусява допълнително.