ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Кьопоолу

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • патладжан - 1 брой
  • зелена чушка - 1 брой
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 5 стръка
  • маслиново масло - 2 с. л.
  • бял винен оцет - 1 с. л.

1. Патладжанът и чушката се изпичат на нагорещен тиган, на скара или в чушкопек. Слагат се в найлонов плик или захлупен съд и се оставят 30 минути да се задушат. После се обелват и се нарязват на ситно.

2. Скилидките чесън се смачкват или се счукват. Магданозът се наситнява и заедно с чесъна се добавя към патладжана и чушката. Овкусява се със сол и черен пипер и се наливат маслиновото масло и оцетът.

3. Разбърква се добре и се оставя да преседи в хладилник поне 30 минути. Сервира се с препечен хляб.

Винен оцет червен BILLA
Винен оцет червен BILLA
Винен оцет бял BILLA
Винен оцет бял BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium