ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Ориз от карфиол

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • карфиол - 500 г
  • кокосово масло (олио) - 1 с. л.
  • червена чушка - 1 брой
  • червен лук - 1 глава
  • пресен лук - 3 стръка
  • манго - 1 брой
  • магданоз - 0.5 връзка
  • джинджифил - 20 г
  • лайм - 1 брой
  • лимон - 1 брой

1. Карфиолът се почиства, накъсва се на дребни розички, измива се и се смила на едри трохи в блендер.

2. Смесва се с разтопеното кокосово масло, нарязаната на кубчета чушка, ситно нарязания лук – червен и пресен, нарязаното на кубчета манго, наситнения магданоз и настъргания джинджифил.

3. Сместа се овкусява със сока и кората от лимон и лайм, посолява се и се разбърква. Салатата се охлажда и се поднася.