ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Прясна салца

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • домати - 1 кг
  • маслиново масло „Екстра върджин“ - 50 мл
  • червен лук - 140 г
  • люти чушки - 2 броя
  • наситнен босилек - 1 с. л.
  • наситнен магданоз - 1 с. л.

1. Доматите се измиват, подсушават се, режат се на половина и се почистват от семките. После се нарязват на малки кубчета и се слагат в подходящ съд.

2. Прибавят се ситно нарязаните червен лук, люти чушки, магданоз и босилек. Овкусява се със сол и черен пипер. Полива се с маслиново масло и се разбърква.

3. Салцата се сервира охладена с леко препечен хляб.