ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пълнено авокадо със салата „Капрезе“ и песто

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • авокадо - 2 броя
  • чери домати - 250 г
  • сирене „Моцарела“ - 250 г
  • маслини (без костилки) - 30 г
  • сол - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
  • лимон - 0.5 брой
  • пресен босилек - 60 г
  • кедрови ядки - 20 г
  • чесън - 1 скилидка
  • настърган пармезан - 30 г
  • маслиново масло „Екстра върджин“ - 30 мл

1. За пестото, в блендер се слагат босилекът, кедровите ядки, нарязаният чесън, настърганият пармезан и малко от маслиновото масло. Всичко се смила за кратко. Прибавя се останалото маслиново масло и се смила отново на най-високата скорост, докато съставките се смесят напълно и се получи хомогенна смес.

2. Доматите се измиват, режат се наполовина и се слагат в купа. Прибавят се нарязаната моцарела, нарязаните маслини и лимоновият сок. Прибавят се солта, малко сух риган и 2 с.л. от приготвеното песто. Всичко се разбърква добре, опитва се на вкус и ако е необходимо, се слага още песто. Авокадото се разполовява, костилката се отстранява и плодът се обелва.

3. Всяка половина се пълни с приготвените салата „Капрезе“ и пестото, поръсва се с листа пресен босилек и се сервира.

Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Моцарела BILLA
Моцарела BILLA
Пармиджано реджано BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium