ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Салата от зеленчуци на грил

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • тиквички - 4 броя
  • червен лук - 3 глави
  • червени чушки - 2 броя
  • прясно изцеден лимонов сок - 1 с. л.
  • маслиново масло - 50 мл
  • балсамов оцет - 30 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - 1 стрък

1. Тиквичките се режат по дължина на дебели ленти, намазват се с олио, посоляват се и се изпичат на скара.

2. Лукът се нарязва на дебели шайби, чушките се разполовяват, мажат се с олио, посоляват се и също се изпичат на скара.

3. Чесънът се смачква в хаванче. Прибавят се листенцата розмарин и се стрива добре. Наливат се маслиновото масло, балсамовият оцет и лимоновият сок, посолява се и отново се стрива.

4. Печените зеленчуци се нарязват, овкусяват се с дресинга и с черен пипер на вкус.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Балсамов оцет от Модена BILLA
Балсамов оцет от Модена BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium