КАТЕГОРИЯ
САЛАТИ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Пилешкият бульон се кипва и с него се залива кускусът.
2. Добавя се половината от маслиновото масло „Екстра върджин“ и се разбърква.
3. Купата се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя кускусът да набъбне за около 15 минути.
4. Пилешкото месо се изтънява, като се разрязва на две през средата като филии. Овкусява се със сол и черен пипер и се намазва с 2 с. л. маслиново масло „Помаче“. Запича се от двете страни в сгорещен грил тиган и се нарязва на кубчета.
4. От салатата „Айсберг“ се отстраняват външните листа и вътрешността се нарязва на тънко. Лукът се обелва и се нарязва на жулиен. Посолява се и се намачква с ръка.
5. Доматът се нарязва на кубчета.
6. Кайсиите се нарязват на дребно и се запържват в останалото маслиново масло „Помаче“. Прибавя се лютата паста и се разбърква.
7. Сипва се набъбналият кускус, след 1–2 минути се дърпа от огъня, залива се с останалото маслиново масло „Екстра върджин“, разбърква се и се оставя да се охлади.
9. В купа се смесват айсбергът, доматите, лукът, пилешкото месо, кускусът, наситнената мента и сокът от лимона. Посолява се, разбърква се и се поднася.