ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Салата от лимец с печен карфиол

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • лимец - 250 г
  • карфиол - 500 г
  • червен лук - 200 г
  • печени червени чушки - 1 брой
  • орехи - 80 г
  • маруля - 1 брой
  • маслиново масло - 100 мл
  • лимон - 1 брой

1. Чушката се обелва и се нарязва на кубчета.

2. Карфиолът се почиства и се накъсва на розички, които се бланшират за една минута в подсолена вода. Отцедените розички се запържват в тиган с 30 мл от маслиновото масло.

3. Орехите се нарязват на едро.

4. Марулята се нарязва на лентички, а лукът – на ситно.

5. Свареният лимец се овкусява с останалото маслиново масло, оставя се да се охлади за кратко, след което се смесва с лука, марулята, орехите и чушката.

6. Всичко се разбърква внимателно и се разпределя в чинии. Отгоре се слага карфиол. Салатата се сервира с резенче лимон.