ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Салата от печени кореноплодни зеленчуци

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • моркови - 400 г
  • червено цвекло - 2 глави
  • пащърнак - 2 броя
  • праз - 1 брой
  • селъри - 2 стръка
  • бял балсамов оцет - 100 мл
  • маслиново масло - 100 мл
  • мед - 2.5 с. л.
  • мащерка - 4 стръка
  • дижонска горчица - 1 ч. л.
  • сух риган - 1 ч. л.
  • овче сирене - 150 г
  • нигела - 0.25 ч. л.

1. Морковите, цвеклото и пащърнакът се обелват и се нарязват на кубчета. Овкусяват се със сол, черен пипер, мащерката, 2 с.л. от меда и половината от оцета и маслиновото масло.

2. Зеленчуците се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – за 30–40 минути. Трябва да се карамелизират.

3. Празът се почиства и се нарязва на шайби. Задушава се в 1 с.л. от маслиновото масло и малко вода, за да омекне. Целината се обелва и се нарязва на кубчета. Останалите маслиново масло и оцет се разбъркват с горчицата, останалия мед и ригана. Овкусява се със сол и черен пипер.

4. Зеленчуците се разбъркват с дресинга и се оставят да престоят поне 30 минути. Печените кореноплодни зеленчуци се поднасят с натрошено сирене и нигела.

Винен оцет бял BILLA
Винен оцет бял BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Овче сирене BILLA
Овче сирене BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA