ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Салата от печен лук със сирене и рукола

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • червен лук - 2 глави
  • печени червени чушки - 2 броя
  • сирене „Фета“ - 200 г
  • рукола - 200 г
  • печени орехи - 0.5 ч. ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • маслиново масло - 0.25 ч. ч.
  • червен винен оцет - 2 с. л.
  • черен пипер - 0.25 ч. л.
  • сол - 0.5 ч. л.

1. Лукът се нарязва на шайби с дебелина 1,5–2 см. Пече се на грил тиган, докато омекне. Чушките се нарязват на ленти по дължина. Чесънът за винегрета се нарязва на ситно и се смесва с останалите продукти.

2. В съд се слагат чушките и лукът и се мариноват с винегрета. В купа за салата се смесват маринованите печени зеленчуци и сиренето, нарязано на малки кубчета.

3. Поръсват се и печените орехи. Отгоре се слага измитата и подсушена рукола и се поръсва с малко от останалия винегрет.

Винен оцет червен BILLA
Винен оцет червен BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium