ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Салата от пилешко и царевица

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • пилешка пържоли от бут (без кожа) - 300 г
  • пилешко филе - 300 г
  • червени чушки - 3 броя
  • кочан царевица - 3 броя
  • червен лук - 3 глави
  • босилек - 0.5 връзка
  • заквасена сметана - 200 г
  • чесън - 1 скилидка
  • лимон - 0.5 брой
  • див лук - 0.25 връзка
  • сух риган - 0.5 ч. л.

1. Пилешкото се маже с маслиново масло, подправя се със сол и пипер и се готви на грил до готовност. Реже се на кубчета.

2. Чушките се режат на две и се почистват от семките. Лукът се реже на шайби. Всички зеленчуци се мажат с маслиново масло и се пекат на грил. След това чушките се нарязват на по-малки парчета, а от царевицата се отделят зрънцата.

3. Зеленчуците се добавят към нарязаното пилешко месо. Сметаната се смесва със стрития на паста чесън, лимоновия сок, ригана, наситнения див лук и сол на вкус. Салатата се разбърква, поднася се с дресинга и листенца босилек.