ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Салата от пресни картофи с репички и маслини

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пресни картофи - 600 г
  • сирене „Халуми” - 250 г
  • маслини (без костилки) - 100 г
  • репички - 1 връзка
  • пресен лук - 1 връзка
  • сусам - 1 с. л.
  • риган - 0.5 ч. л.
  • маслиново масло - 90 мл
  • червен винен оцет - 20 мл
  • дижонска горчица - 1 ч. л.

1. Картофите се готвят на пара, докато омекнат. Оставят се да се охладят. Репичките се режат на лодки, пресният лук се наситнява, а маслините се разполовяват.

2. Сиренето се реже на кубчета и се пържи в 30 мл от маслиновото масло от всички страни до златисто. Когато е почти готово, се овкусява със сусам и риган и се пържи до готовност.

3. Наситненият копър се смесва с горчицата и оцета. На тънка струйка при непрекъснато бъркане се налива останалото маслиновото масло. Подправя се със сол и пипер. В купа се смесват картофите, маслините, репичките и лукът. Салатата се овкусява с дресинга и се поднася със сиренето.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Винен оцет червен BILLA
Винен оцет червен BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium