ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Салата от тиква, сирене и сусам

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • тиква „Цигулка” - 400 г
  • сирене смес - 100 г
  • орехи - 50 г
  • розмарин - 1 стрък
  • маслиново масло - 3 с. л.
  • мед - 3 с. л.
  • балсамов оцет - 2 с. л.
  • сусам - 2 с. л.

1. Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета.

2. Маслиновото масло се смесва с балсамовия оцет и меда.

3. Тиквата се залива с дресинга, поръсва се с наситнения розмарин, сол и черен пипер и се разбърква. Пече се 20–30 минути в загрята на 180 °С фурна с вентилатор.

4. Орехите и сусамът се запичат на сух тиган.

5. Салатата се поднася с накълцани орехи, натрошено сирене и сусам.

Овче сирене BILLA
Овче сирене BILLA
Краве сирене BILLA
Краве сирене BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA