ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Салата със зелен фасул и ечемик

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • ечемик - 200 г
  • зелен фасул - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • маслиново масло - 3 с. л.
  • лимон - 1 брой
  • копър - 3 стръка
  • наситнен магданоз - 3 стръка

1. Ечемикът се накисва във вода за една нощ, след което се готви в подсолена вода, докато омекне - 15–20 минути. Изважда се от водата и се отцежда.

2. Зеленият фасул се готви в същата вода 7 минути, след което се отцежда добре.

3. Ечемикът и зеленият фасул се смесват в купа, прибавят се нарязаните чесън, магданоз и копър, полива се с маслиново масло и лимонов сок. Всичко се разбърква добре.