ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Салата с гриловани патладжани, киноа и спанак

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • киноа - 200 г
  • патладжани - 600 г
  • спанак - 150 г
  • червени чушки - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 0.5 връзка
  • маслиново масло - 100 мл
  • лимон - 1 брой

1. Киноата се вари 10 минути в подсолена вода. Отцежда се.

2. Патладжаните се режат на шайби, посоляват се, намазват се с 50 мл от маслиновото масло и се запичат на сух грил тиган.

3. Спанакът се бланшира и се овкусява с останалото маслиново масло, накълцания чесън, сол и черен пипер на вкус. Чушките се почистват от семките и се режат на ленти.

4. Спанакът се разбърква леко с киноата и се подрежда в чинии. Прибавят се парчетата патладжан, чушките и наситненият магданоз. Салатата се полива със сока от лимона и се поднася.

 

Киноа семена BILLA
Киноа семена BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium