ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Салата с целина и каперси

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • глава целина - 1 брой
  • каперси - 2 с. л.
  • майонеза - 2 с. л.
  • заквасена сметана - 1 с. л.
  • дижонска горчица - 1 ч. л.
  • наситнен магданоз - 1 с. л.
  • лайм - 1 брой

1. В малка купичка се смесват майонезата, заквасената сметана и горчицата. Прибавят се сокът и кората на лайма, солта и черният пипер и сместа се разбърква добре.

2. Целината се обелва и се реже на тънки пръчици. Поставя се в голяма купа, прибавят се каперсите и се полива с приготвения дресинг от майонеза, след което сместа се разпределя в две купички.

3. Преди да бъде сервирана, салатата се гарнира с нарязани листа магданоз.