ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

САЛАТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Салата с червено цвекло и тиква

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • тиква - 500 г
  • червено цвекло - 600 г
  • сирене (рикота, фета) - 200 г
  • белени тиквени семки - 60 г
  • маслиново масло - 200 мл
  • ябълков оцет - 70 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • прясна мента - 1 връзка

1. Тиквата и цвеклото се измиват, почистват и се поставят в тава, като цвеклото се завива в алуминиево фолио. Поръсват се с маслиново масло, сол и черен пипер и се пекат в загрята на 200 °С фурна за около 1 час.

2. От изпечената тиква се оформят топчета с помощта на рагу лъжичка. Цвеклото се обелва и се реже на кръгчета, а сиренето – на кубчета.

3. Чесънът се прави на паста с малко сол, ментата се наситнява (заделя се малко за поръсване) и заедно с маслиновото масло, ябълковия оцет, сол и пипер меланж на вкус се разбъркват с бъркалка. С получената смес се овкусява цвеклото.

4. В чиния се подрежда цвеклото като пирамида, отстрани се слага от тиквата, а отгоре сиренето. Поръсва се с мента и тиквените семки.

Винен оцет бял BILLA
Винен оцет бял BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA