ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Бродето ала фиш

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • котлети от шаран - 2 кг
  • лук - 250 г
  • маслиново масло - 250 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 2 броя
  • нарязани домати - 400 г
  • бяло вино - 200 мл
  • лют червен пипер - 1 ч. л.
  • наситнен магданоз - 2 с. л.
  • доматена паста - 1 с. л.
  • розмарин - 1 стрък

1. Лукът се нарязва на филийки и се запържва в голям тиган със сгорещено маслиново масло до златистокафяво.

2. Прибавят се накълцаният чесън, доматената паста и магданозът и леко се разбърква. След това се сипват доматите, овкусява се с дафиновите листа, розмарина, лютия пипер, сол и черен пипер и се задушава за кратко.

3. Наливат се 800 мл вода и сместа се готви 10 минути. Прибавят се рибните котлети, налива се виното и ястието се оставя да къкри 40–50 минути под капак. При необходимост се долива още вода.

4. Шаранът се сервира със сварени картофи или картофено пюре.
По желание в ястието може да се добави и друга сладководна риба.

Домати на кубчета BILLA
Домати на кубчета BILLA
Белени домати BILLA
Белени домати BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium