ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Доматена супа

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • домати - 1.5 кг
  • чесън - 3 скилидки
  • мащерка - 3 стръка
  • босилек - 7 листа
  • сол - 1 ч. л.
  • маслиново масло - 30 мл
  • лук - 1 глава
  • зеленчуков бульон - 300 мл

1. Доматите се почистват и се нарязват на дребно.

2. Поставят се в тава, покрита с хартия за печене, подправят се със сол, прибавя се стритият на паста чесън, поливат се с маслиново масло и се слагат във фурната.

3. Пекат се на 200°C за около 35 минути, докато омекнат.

4. Лукът се нарязва и се запържва за 2 минути в тенджера с 1 с. л. маслиново масло.

5. Прибавят се запечените домати, сместа се пасира, налива се гореща вода или зеленчуков бульон, и се готви за кратко.

6. Накрая се прибавя босилекът. Ако има нужда, се подправя със сол на вкус. Супата се сервира с крутони и стрък мащерка.