ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Зимна супа със свински ребра

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • свински ребра - 500 г
  • кисело зеле - 500 г
  • лук - 2 глави
  • картофи - 600 г
  • морков - 2 броя
  • копър - 2 стръка
  • дафинов лист - 2 броя
  • олио - 2 с. л.

1. Ребрата се сваряват в 3 л вода с 1 ч. л. сол и дафиновите листа. Изваждат се и се нарязват на едро.

2. Лукът се нарязва на полумесеци, зелето – на тънки ленти, а морковите – на ивици с белачка.

3. Зеленчуците се запържват в олиото и се изсипват в супата. Прибавят се и нарязаните на кубчета картофи.

4. Месото се връща обратно в тенджерата. Вари се, докато зеленчуците омекнат.

5. Супата се овкусява със сол, черен пипер и наситнен копър и се сервира.