ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Карфиолена супа с бекон

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • карфиол - 700 г
  • пушен бекон - 150 г
  • картоф - 2 броя
  • морков - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зеленчуков бульон - 1200 мл
  • прясно мляко - 250 мл
  • маслиново масло - 60 мл
  • кимион на зърна - 0.5 ч. л.
  • дафинов лист - 1 брой
  • брашно - 2 с. л.

1. Морковът и лукът се нарязват на кубчета, а чесънът се наситнява. Зеленчуците се запържват в сгорещеното маслиново масло. Добавят се карфиолът, накъсан на розички, кимионът и дафиновият лист. Сипва се брашното и се запържва за кратко.

2. Налива се бульонът. Прибавят се и обелените и нарязани на малки кубчета картофи и зеленчуците се варят, докато омекнат.

3. Налива се млякото и щом супата кипне, се посолява на вкус и се дърпа от огъня. Беконът се наситнява и се запържва в сух тиган до златисто. Супата се поднася с него и по желание – с наситнен магданоз.

Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Бекон BILLA
Бекон BILLA