ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Копривена чорба

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • коприва - 400 г
  • лук - 1 глава
  • пресен лук - 4 стръка
  • магданоз - 0.25 връзка
  • ориз - 0.25 ч. ч.
  • жълтък - 1 брой
  • олио - 4 с. л.
  • кисело мляко - 4 с. л.
  • домат - 1 брой
  • червен пипер - 1 ч. л.

1. Копривата се почиства и се измива. Нарязва се наситно. За да не пари, докато я режете, можете да я бланширате. Двата вида лук се наситняват. 

2. В тенджера се загрява олиото и в него се запържва старият лук. След това се добавят пресният лук и копривата. Задушават се за кратко.

3. Поръсва се червеният пипер и малко сол и се наливат 4 ч. ч. гореща вода. Когато заври се добавя оризът. Вари се до омекването му. Овкусява се с черен пипер, ситно нарязан магданоз и сол.

4. Жълтъкът се разбива и към него се прибавя киселото мляко. Сместа се разрежда с малко от бульона, за да се темперира. След това застройката се изсипва в тенджерата.

5. Доматът се почиства от семките и месестата част се нарязва на кубчета. С него се гарнира готовата супа.

 

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Ориз BILLA
Ориз BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA