ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Крем супа от целина с хрупкав бекон

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • глава целина - 800 г
  • лук - 1 глава
  • картоф - 1 брой
  • вода - 500 мл
  • мащерка - 1 ч. л.
  • готварска сметана - 150 мл
  • тънки резени бекон - 10 броя

1. Целината и картофът се обелват и се режат на кубчета.

2. Лукът се реже на ситно и се сотира в маслиново масло до златисто, след което се прибавят нарязаните на кубчета целина и картофи и мащерката, и всичко се сотира още няколко минути.

3. Наливат се 500 мл вода, овкусява се със сол и пипер и сместа се готви на слаб огън, докато омекнат зеленчуците. Пасира се, прибавя се готварската сметана и супата се връща на котлона да се готви още 1 минута на умерен огън.

4. В силно сгорещен тиган се слага беконът, нарязан на тънки резенчета. Пече се, докато стане хрупкав. Начупва се. Супата се поднася с парченца бекон.

Бекон слайс BILLA
Бекон слайс BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium