ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Крем супа със зелен фасул

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • зелен фасул - 400 г
  • грах - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • картоф - 1 брой
  • зеленчуков бульон - 700 мл
  • магданоз - 4 стръка
  • маслиново масло - 2 с. л.
  • лимонов сок - 1 с. л.

1. Лукът и чесънът се почистват и нарязват. Картофът и морковът се обелват.

2. В тенджера се загрява маслиновото масло. Слагат се лукът и чесънът и се сотират леко, като от време на време се разбъркват. След 5 минути се прибавят зеленият фасул, грахът, нарязаните на дребно морков и картоф.

3. Налива се зеленчуковият бульон, овкусява се с черен пипер и сол и се оставя да къкри 15 минути, докато зеленчуците омекнат. Супата се дърпа от огъня, в чиния се изваждат част от зеленчуците, а останалата супа се пасира.

4. Зеленчуците се връщат обратно в съда, прибавят се наситненият магданоз и лимоновият сок, разбърква се и се сервира.