ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Крем супа с микс от гъби

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • микс от гъби (манатарки, кладница, печурки) - 500 г
  • картоф - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 стрък
  • маслиново масло - 2 с. л.
  • готварска сметана - 50 мл
  • вода - 1 л

1. Лукът се реже на ситно и се запържва в маслиновото масло. След 5 минути се слагат нарязаните гъби и се сотират.

2. Част от тях се заделят за по-късно, а в съда се прибавят нарязаният на кубчета картоф, ситно нарязаният чесън, листата мащерка и водата. Готви се 20 минути.

3. Подправя се със сол и черен пипер, пасира се, прибавят се заделените гъби и всичко се готви още малко. Накрая се налива сметаната.

4. Супата се поднася с препечен хляб.