ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Крем супа с печурки и манатарки

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • печурки - 500 г
  • сушени манатарки - 2 ч. л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • царевично нишесте - 1 ч. л.
  • готварска сметана - 100 мл
  • наситнен магданоз - 1 с. л.
  • вода - 1 л
  • маслиново масло - 2 с. л.

1. Лукът и чесънът се обелват и се нарязват наситно. Печурките се нарязват на малки парчета.

2. Лукът се запържва за кратко в маслиновото масло. Посолява се и когато омекне, се прибавят чесънът и нарязаните гъби. Оставя се да къкри 10 минути, като от време на време се разбърква.

3. Прибавят се сушените манатарки, малко мащерка и прясно смлян черен пипер. Налива се водата (или зеленчуков бульон) и се готви 15 - 20 минути

4. Супата се пасира до гладка консистенция. Връща се на огъня, прибавя се нишестето, предварително разтворено в малко студена вода и се готви още няколко минути.

5. При необходимост супата се овкусява с още сол и черен пипер. Накрая се прибавят сметаната и ситно нарязаният магданоз. По желание може да се поръси с капки маслиново масло.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Изворна вода BILLA
Изворна вода BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium