ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Окрошка

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • кефир - 1.4 л
  • варена шунка - 250 г
  • пресни картофи - 400 г
  • яйца - 4 броя
  • краставици - 1 брой
  • репички - 1 връзка
  • пресен лук - 1 връзка
  • копър - 0.5 връзка

1. Картофите се сваряват, охлаждат се и се обелват. Яйцата се сваряват за
8 минути. Охлаждат се.

2. Краставицата се обелва, репичките се почистват. Картофите, яйцата, краставицата, репичките и шунката се режат на дребни кубчета. Лукът и копърът се наситняват.

3. Кефирът се овкусява със сол и се разбърква с всички наситнени продукти. Супата се прибира в хладилник за няколко часа. Сервира се студена, с връхчета копър за украса.