ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пилешка супа от фенери

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • пилешки фенер - 800 г
  • картофи - 2 броя
  • червена чушка - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 брой
  • магданоз - 1 връзка
  • лимон - 1 брой
  • жълтък - 2 броя
  • кисело мляко - 100 г

1. Фенерите се слагат в 2,5 л вода с малко сол и се варят около 30 минути. Фенерите се изваждат, оставят се да се охладят и от тях се обира месото. В тенджератат се слагат нарязаните на дребно лук, морков и червена чушка. Прибавя се и месото. След около 10 минути се слагат нарязаните на много дребни кубчета картофи. Вари се около 20 минути.

2. Щом картофите омекнат, супата се сваля от огъня. Жълтъците се разбиват с киселото мляко. Налива се малко от бульона, за да се темперират, и супата се застройва. Овкусява се със сол и черен пипер. Поръсва се наситненият магданоз и се поднася с прясно изцеден лимонов сок.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA
Кисело мляко 4.5% BILLA
Кисело мляко 4.5% BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium