ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Супа от агнешки дреболии

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • агнешки комплект - 1 кг
  • лук - 2 кг
  • пресен лук - 4 връзки
  • пресен чесън - 2 стръка
  • копър - 1 връзка
  • лапад - 1 връзка
  • маслиново масло - 50 мл
  • ориз - 100 г
  • жълтък - 2 броя
  • кисело мляко - 100 г
  • лимон - 0.5 брой

1. Черният дроб се попарва за 2–3 минути в кипяща вода и се нарязва на кубчета. Останалите дреболии от агнешкия комплект се измиват и се сваряват. След това се режат на малки кубчета, а бульонът се запазва.

2. Двата вида лук, чесънът, копърът и лападът се наситняват. Дреболиите, лукът и чесънът се запържват в маслиновото масло. В тенджерата се добавя предварително измитият ориз и се наливат около 2 л от бульона от варенето на дреболиите.

3. След като оризът се свари, се прибавят лападът и копърът. Готви се още 4–5 минути. Жълтъците се разбиват с киселото мляко и лимона. Темперират се внимателно с част от супата и се наливат в тенджерата. Кипва се. Овкусява се със сол и пипер и се сервира.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium