ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Супа от аспержи с песто

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • аспержи - 350 г
  • лук - 1 глава
  • картоф - 1 брой
  • чесън - 2 скилидки
  • краве масло - 10 г
  • маслиново масло - 1 с. л.
  • животинска сметана - 100 мл
  • пресен босилек - 50 г
  • кедрови ядки - 50 г
  • настърган пармезан - 30 г
  • маслиново масло „Екстра върджин“ - 30 мл

1. Аспержите се почистват, а твърдата част се отстранява. Лукът се нарязва на ситно. Картофът се обелва и се реже на кубчета. Маслото и маслиновото масло се загряват в тенджера.

2. Слага се лукът и се пържи 5 минути, докато омекне. Прибавят се счуканият чесън, картофите и се налива малко вода. Готви се около 10 минути. Прибавят се аспержите, наливат се около 800 мл вода, оставя се да кипне и се готви 15 минути.

3. Пасира се. Прибавя се сметаната, сол, черен пипер и супата се готви още 2 минути.

4. Всички съставки за пестото се слагат в блендер и се разбиват до хомогенизиране. Супата се сервира с песто.

Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA