ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Супа от леща с наденица

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • леща - 200 г
  • сурови наденици - 3 броя
  • морков - 1 брой
  • праз - 1 стрък
  • глава целина - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • домати на кубчета от консерва - 400 г
  • пилешки бульон - 1 л
  • копър - 0.5 връзка
  • лют червен пипер на люспи - 1 ч. л.
  • риган - 1 ч. л.
  • суха мащерка - 1 ч. л.

1. Лещата се слага в студена вода и се вари, докато омекне. Отцежда се и се облива със студена вода.

2. Наденицата се запържва цяла в тенджера, без мазнина, до златисто. Охлажда се и се нарязва на шайби.

3. В същия съд в мазнината от наденицата се запържват нарязаните на ситно зеленчуци – праз, чесън, целина, морков. Прибавя се лютият червен пипер и всичко се запържва до златисто.

4. Налива се бульонът и всичко се оставя да къкри около 20 минути. Слагат се доматите, лещата, наденицата, сол, черен пипер, риганът, мащерката и се оставя да къкри на котлона за още 10 минути под капак.

5. Когато супата е готова, се прибавя нарязаният на ситно копър, разбърква се и се сервира.

Леща BILLA
Леща BILLA
Домати на кубчета BILLA
Домати на кубчета BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium