ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Супа от моркови и тиква с домашни крутони

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • почистена тиква - 600 г
  • моркови - 2 броя
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 60 г
  • пилешки бульон - 500 мл
  • индийско орехче - 1 щипка
  • мащерка - 1 стрък
  • готварска сметана - 50 мл
  • филии хляб - 3 броя
  • олио - 3 с. л.
  • печени тиквени семки - 1 с. л.
  • сусам - 1 с. л.
  • маслиново масло - 3 с. л.

1. Тиквата се нарязва на кубчета. Морковите се почистват и се нарязват на шайби. Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко в сгорещеното олио, докато стане прозрачен.

2. Прибавят се пресованият чесън, тиквата и морковите. Налива се пилешкият бульон и сместа се оставя да заври. Овкусява се с индийското орехче, мащерката, сол, черен пипер и чили, и супата се готви около 20 минути на слаб огън, докато зеленчуците омекнат.

3. Клончето мащерка се изважда и супата се пюрира. Ако е необходимо, се долива вода, за да се постигне желаната гъстота. Супата се връща на котлона и се налива готварската сметана.

4. Сусамът се запича на сух тиган. Хлябът се реже на кубчета, поръсва се с маслиновото масло и също се запича на сух тиган от всички страни, до златисто. Супата се сервира поръсена със семките и крутоните.

 

Сурови лешници BILLA
Сурови лешници BILLA
Печени бадеми сол BILLA
Печени бадеми сол BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA