ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Супа от праз

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • праз - 5 стръка
  • бекон - 100 г
  • картофи - 2 броя
  • краве масло - 60 г
  • мащерка - 3 стръка
  • телешки бульон - 1.2 л
  • готварска сметана - 250 мл
  • филии хляб - 6 броя
  • олио - 3 с. л.
  • пушен червен пипер - 0.5 ч. л.

1. Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в тенджера. Слага се маслото, разбърква се и щом се сгорещи, се прибавя празът, нарязан на кръгчета. Оставя се да се задуши леко.

2. Слагат се мащерката и едро настърганите картофи. Налива се бульонът, овкусява се със сол и пипер и се оставя да къкри около 30 минути.

3. Налива се сметаната. По желание клонките мащерка се отстраняват. Щом супата кипне, се сваля от огъня.

4. Хлябът се реже на дребни кубчета, овкусява се с олиото и сол, и се запича в тиган, до златисто. Поръсва се лютият пипер.

5. Супата се поднася гарнирана с крутоните.

Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Пълнозърнест тостерен хляб BILLA BRAND
Пълнозърнест тостерен хляб BILLA BRAND
Бекон BILLA
Бекон BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA