ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Супа от червено цвекло и репички

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • червено цвекло - 600 г
  • репички - 200 г
  • винен оцет - 20 мл
  • мед - 50 г

1. Цвеклото се обелва, нарязва се на кубчета и се готви в малко вода с оцета и сол. Репичките се нарязват на ситно, като 1–2 от тях се заделят.

2. Свареното цвекло се отцежда, като течността се запазва и към него се прибавят нарязаните репички. Долива се малко от течността, в която е сготвено цвеклото, и сместа се пасира. Добавя се вода до постигане на желаната консистенция и супата се подправя с мед и кимион.

3. Ястието се сервира с пресни репички, нарязани на шайби.

Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Винен оцет червен BILLA
Винен оцет червен BILLA
Винен оцет бял BILLA
Винен оцет бял BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium