ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Супа със сьомга „Лохикейто“

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • филе от сьомга - 400 г
  • картофи - 500 г
  • праз - 100 г
  • моркови - 80 г
  • готварска сметана - 200 г
  • рибен бульон - 900 мл
  • краве масло - 40 г
  • дафинов лист - 1 брой
  • наситнен копър - 1 с. л.
  • царевично нишесте - 2 ч. л.

1. В дълбок съд се разтопява маслото. Слагат се наситненият праз и нарязаните на кубчета моркови, и се разбърква. Налива се бульонът (или същото количество вода), прибавя се дафиновият лист и се оставя на огъня да заври.

2. Слагат се нарязаните на кубчета (2х2 см) картофи, 1 ч. л. сол и сместа се готви на слаб огън, докато зеленчуците омекнат. Прибавят се рибните филета, накъсани на едри парчета, и сместа се готви още пет минути.

3. Слагат се сметаната и нишестето, предварително разтворено с 2 с. л. студена вода, и супата се готви още 2–3 минути.

4. Съдът се дърпа от огъня, ястието се поръсва с наситнения копър или магданоз, подправя се със сол и черен пипер, и се сервира.

5. Пригответе сами рибния бульон, като сварите костите и кожата на рибата на слаб огън в 1 л вода и прецедите. Вместо наситнен копър можете да използвате наситнен магданоз.

Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA