ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Таратор с авокадо

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • краставици - 400 г
  • авокадо - 2 броя
  • пресен лук - 1 стрък
  • лайм - 1 брой
  • кисело мляко - 800 г
  • прясна мента - 6 листа
  • маслиново масло - 20 мл

1. Краставиците се разрязват по дължина, почистват се от семките и се нарязват на кубчета.

2. Перата на пресния лук се нарязват и се запържват в маслиновото масло.

3. Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, а месестата част  се обелва и се реже на кубчета.

4. В блендер се смилат 2/3 от краставиците, авокадото, ситно нарязаните листа мента, бялата и зелената част на лука, киселото мляко, сол, лют сос на вкус и сокът от лайма.

5. Преди поднасяне супата се охлажда, сипва се в подходящи чаши, като във всяка се прибавят кубчета краставица. Декорира се с листа мента и се сервира.

Кисело мляко 4.5% BILLA
Кисело мляко 4.5% BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium