ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

СУПИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Таратор с маслини и пресен лук

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • кисело мляко - 500 г
  • маслини „Каламата“ - 150 г
  • зелена чушка - 1 брой
  • краставица - 1 брой
  • пресен лук - 2 стръка
  • маслиново масло - 2 с. л.

1. Маслините се режат на шайби. Краставицата се бели и се реже на кубчета. Чушката също се реже на кубчета. Лукът се наситнява.

2. Киселото мляко се смесва с 300–400 мл вода и се разбърква. Овкусява се със сол и маслиново масло. Добавят се нарязаните маслини и зеленчуците. Разбърква се и се охлажда.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA